6 فایده پروبیوتیک ها، از کاهش آلرژی تا تقویت دندان ها
به گزارش وبلاگ ماشا، باکتری ها نوع خوب و بد دارند که پروبیوتیک ها از دسته مفید و خوب آنها هستند. گاهی اوقات به میزان غذایی که می خوریم، بدن ما ویتامین و پروتئین جذب نمی کند. در بیان ساده تر جذب مواد غذایی بدن ما دچار مشکل است. بعضی باکتری ها به نام پروبیوتیک وجود دارند که در روده ساکن می شوند و عمل گوارش (جذب و دفع) را تسهیل می نمایند. با جذب مواد مورد احتیاج به یاری باکتری های پروبیوتیک بدن قوی تر می گردد و پس از مدتی دیگر احتیاجی به همه قرص و داروهای ویتامین ندارید. قابل ذکر است که داروهای ضد باکتری یا آنتی بیوتیک، از رشد و فعالیت عادی این باکتری های مفید جلوگیری می نمایند و آنها را از بین می برد. خبرنگاران زندگی در ادامه 6 فایده مهم باکتری های پروبیوتیک را گرد آوری نموده است که با هم می خوانیم.
1. کاهش آلرژی
آلرژی به آب و هوا، مواد غذایی مختلف، داروها و بسیاری از موارد دیگر با باکتری های پروبیوتیک تا حد قابل توجهی قابل درمان است. آلرژی در واقع واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل گوناگون است. آلژی مانند بیماری ام اس، نوعی بیماری خود ایمنی است. باکتری های پروبیوتیک با کم کردن حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن، حالت امن و شرایط نرمال را در بدن به وجود می آورد.
2. تقویت سیستم ایمنی بدن
باکتری های پروبیوتیک موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. با تقویت سیستم ایمنی بدن، سرماخوردن های زود به زود درمان می شوند و بدن را در برابر دیگر عوامل بیماری زا نیز درمان مقاوم می نماید.
3. کاهنده کلسترول خون
باکتری های پروبیوتیک با تنظیم سوخت و ساز و جذب بدن باعث کاهش جذب چربی مضر (کلسترول) به بدن می گردد. این باکتری های مفید از انسداد رگ ها که پیامدی جز سکته مغزی و فلبی ندارد، جلوگیری می نماید.
4. جلوگیری از بیماری های قارچی
پیش تر گفتیم باکتری های پروبیوتیک، از نوع باکتری های مفید هستند که برای بدن، فایده های بسیاری دارند. حالا بهتر است بدانید این نوع باکتری ها از بدن شما در برابر باکتری های مضر محافظت می نمایند. پروبیوتیک ها، انواع بیماری های قارچی از جمله بی وی، تینه آ ورسیکالر و غیره را بهبود می بخشند و گاها درمان نیز به طور کامل انجام می گردد.
5. بهبود دفع بدن
باکتری های پروبیوتیک درمان یبوست و اسهال هستند. به این صورت که آنزیم های مورد احتیاج برای عمل دفع را تعدیل می نمایند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در مسافرت ها این دسته از مسائل ناخوشایند برایتان پیش می آید، مصرف قرص های پروبیوتیک بعد از دو وعده غذایی اصلی، می تواند به شما یاری کند.
در این باره بخوانید:
باکتری پروبیوتیک چیست و چرا باید در غذاهای مان باشد؟
مراقب باشید، این 9 علت باعث گرفتگی عضلات می شوند
6. افزایش تراکم استخوان ها
با افزایش سن تراکم استخوان ها کاهش می یابد. این فرآیند احتمال ترک، انحنا و شکستگی استخوان ها را بیشتر می نماید. کاهش تراکم استخوان ها در زنان با افزایش سن، بیشتر از مردان است. با مصرف مواد غذایی پروبیوتیک دار یا قرص های پروبیوتیک می توانیم از این فرایند نزولی جلوگیری کنیم و بعلاوه بر افزایش تراکم استخوان ها بیفزاییم. تقویت دندان ها نیز در این فرآیند انجام می گردد.
منبع: د هلثی
منبع: ایرنا زندگی