این ماده خوراکی عامل اصلی دیابت است!

به گزارش وبلاگ ماشا، مصرف شکر، عامل مهمی در اپیدمی چاقی و دلیل اصلی بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است.

این ماده خوراکی عامل اصلی دیابت است!

با وجود توصیه هایی که امروزه در زمینه مصرف نان های سبوس دار و برنج قهوه ای وجود دارد، اما خوب است بدانیم شکر قهوه ای از لحاظ تغذیه ای هیچ مزیتی بر شکر سفید ندارد؛ بنابراین باید نسبت به تبلیغاتی که در این زمینه انجام می گردد، هوشمندانه تر رفتار کنیم.

در ادامه مهم ترین تفاوت های شکر سفید و شکر قهوه ای از نظر نحوه فرآوری و ارزش غذایی را مرور می کنیم:

از نظر نحوه فرآوری برای هر دو نوع شکر فرآیند طولانی طی می گردد. در فرآیند فراوری شکر سفید، با استخراج عصاره چغندر یا نیشکر و انجام فرایند های خالص سازی و تشکیل کریستال های شکر و ملاس (به عنوان محصول جانبی فرآیند فراوری شکر و فیبر قند) شکر سفید تهیه می گردد. اما شکر قهوه ای به یکی از دو روش زیر فراوری می گردد:

1- شکر خام که به طور کامل تصفیه نشده است و قبل از فرآیند حذف ملاس از کریستال های شکر به دست می آید. در این روش، دانه های شکر بزرگ تر از شکر معمولی با رنگ طلایی است.

2- در روش دوم با افزودن ملاس به شکر سفید تصفیه شده، شکر به رنگ قهوه ای در آمده و در این صورت حتی بیش از شکر سفید فرآوری می گردد. بعلاوه حجم ملاس موجود در شکر قهوه ای، علاوه بر رنگ می تواند بر عطر و طعم شکر نیز تاثیرگذار باشد.

مهم ترین نکته در مورد شکر سفید و قهوه ای آنالیز تفاوت این دو نوع شکر در ارزش غذایی است. همانطور که گفته شد، هر دو نوع شکر (سفید و قهوه ای) از لحاظ تغذیه ای مشابه هستند. از نظر کالری، 100 گرم شکر سفید حاوی 396 کیلوکالری است و همین اندازه شکر قهوه ای حاوی 373 کیلوکالری است.

بعلاوه شکر سفید حاوی 97-96درصد ساکارز است و شکر قهوه ای با توجه به نحوه فرآوری و درصد ملاس، حاوی 96-93 درصد ساکارز است. بدین ترتیب می توان گفت که شکر قهوه ای هیچ فزونی تغذیه ای به شکر سفید ندارد و تنها تفاوت اصلی بین این دو نوع شکر، طعم و رنگ آن ها است.

مصرف شکر، عامل مهمی در اپیدمی چاقی و دلیل اصلی بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است. از این رو توصیه می گردد که مصرف انواع شکر ها و مواد غذایی حاوی شکر زیاد را محدود کنیم و مطلع باشیم که شکر قهوه ای ارزش تغذیه ای بالا یا کالری کمتری ندارد و در مصرف آن زیاده روی نکنیم.

منبع: برنا

منبع: فرادید

به "این ماده خوراکی عامل اصلی دیابت است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این ماده خوراکی عامل اصلی دیابت است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید