خواب ناکافی احساس پیری را بیشتر می نماید
به گزارش وبلاگ ماشا، محققان دانشگاه اکستر انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار نموده اند خواب ناکافی در افراد بالای 50 سال با احساس پیری و دیدگاه ناخوشایند و منفی نسبت به سالخوردگی مرتبط است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، سالمندان معمولا شاهد رخ دادن بعضی تغییرات در خواب خود هستند و مسائلی مانند کیفیت خواب نامطلوب، افزایش خواب منقطع، افزایش زمان صرف شده برای به خواب رفتن و خواب آلودگی در طول روز را تجربه می نمایند. این تغییرات به علت تغییرات بیولوژیکی طبیعی مرتبط با سن و کاهش سلامت بدن که افراد در هنگام سالخوردگی تجربه می نمایند، رخ می دهد.
محرومیت از خواب یا نداشتن خواب کافی از عواملی است که در نهایت می تواند به سردرگمی و سایر تغییرات ذهنی در این گروه از افراد منجر گردد.
اخیرا نتایج مطالعه محققان دانشگاه اکستر نشان داده است که خواب ضعیف در افراد بالای 50 سال با افزایش حس منفی آن ها از فرایند پیری و سالخوردگی مرتبط است که این امر نیز به نوبه خود می تواند تاثیرات منفی بر سلامت جسمی، ذهنی و شناختی آن ها بگذارد.
در این مطالعه، دانشمندان از داده های مطالعه هم گروهی PROTECT که شامل داده های 4482 فرد 50 سال و بالای 50 سال ساکن بریتانیا بود، استفاده کردند. در آن مطالعات از شرکت نمایندگان خواسته شده بود تا به سوالات مربوط به مقدار مطلعی خودشان از تغییرات مرتبط با سن، سن ذهنی، خلق و خو، عملکرد روزانه و مسائل خواب خود پاسخ دهند.
محققان پس از آنالیز ها متوجه شدند بسیاری از شرکت نمایندگان در بخش سوالات خواب این پرسشنامه از مسائل خود در این زمینه خبر داده اند.
سرنا ساباتینی (Serena Sabatini)، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه اکستر گفت: همه ما انسان ها با افزایش سن، شاهد تغییرات مثبت و منفی بسیاری در خیلی از بخش های زندگی خود خواهیم بود با این حال، بعضی افراد تغییرات منفی بیشتری نسبت به سایرین تجربه می نمایند. اما باید مطلع باشیم که داشتن درک منفی از سالخوردگی می تواند تاثیرات منفی بر سلامت جسمی، سلامت روان و سلامت شناختی فرد داشته باشد. یکی از سوالات بی پاسخ در تحقیقات سالخوردگی این است که چه عواملی سبب می شوند تا بعضی افراد دید منفی تری نسبت به همسن و سالان خود به فرایند سالخوردگی داشته باشند.
ساباتینی در ادامه اضافه کرد: تحقیقات ما نشان داد افرادی که خواب کافی ندارند احساس سالخوردگی بیشتری نسبت به دیگر افراد دارند که همین امر بر درک آن ها از فرایند سالخوردگی نیز تاثیر گذاشته و آن ها درک منفی تری نسبت به سالخوردگی دارند. ما باید بیشتر به آنالیز این موضوع بپردازیم با این حال، این یافته ها می تواند نشانه دهنده این موضوع باشد که پرداختن به مسائل خواب این افراد می تواند سبب گردد تا آن ها درک بهتری از فرایند پیر شدن داشته باشند و اگر این فرایند به درستی درک گردد سلامت فرد نیز به خطر نمی افتد.
منبع: فرارو