طرز تهیه انواع ترشی بادمجان همراه 6 نکته

به گزارش وبلاگ ماشا، از قدیم گفته اند ترشی نخوری یه چیزی میشی، ولی مگر می گردد از ترشی بادمجان دل کند؟ ترشی بادمجان به قدری هوس انگیز است که با شنیدن اسمش هم آب دهان راه می افتد. فکرکردن به ترکیب لوبیا پلو و ترشی، می تواند همان تیر خلاصی باشد که شما را متقاعد به درست کردن این ترکیب هیجان انگیز می نماید.

طرز تهیه انواع ترشی بادمجان همراه 6 نکته

چه اهل خوردن ترشی باشید و چه نه، داشتن یک شیشه ترشی بادمجان در خانه، مثل غنیمت جنگی ست. می تواند برخی وقت ها هوس خوردن یک چیز ترش و تند را در کنار غذا برطرف کند. این ترشی انواع مختلفی دارد؛ از لیته گرفته تا ترشی بادمجان شکم پر که طعمی بی نظیر دارد.

اگر نمی دانید این ترشی چگونه درست می گردد و ادویه ترشی بادمجان شکم پر چیست، در این مقاله فوت وفن درست کردن یک شیشه ترشی خوشمزه را یاد می گیرید. برای یادگرفتن تمام این نکات، خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

طرز تهیه ترشی بادمجان ساده

مواد لازم برای ترشی بادمجان

  • 1 کیلوگرم بادمجان
  • 250 گرم سیر
  • 100 گرم سبزی ترشی (نعناع، مرزه، جعفری، ترخون)
  • 5 لیتر سرکه انگور
  • 4 عدد فلفل سبز
  • گلپر و سیاه دانه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

رسم ترشی انداختن از قدیم در ایران رواج داشته است. فصل پاییز که از راه می رسیده، بساط بار گذاشتن ترشی در هر خانه ای بر پا می شده است. این رسم نه به شدت قدیم ولی هنوز هم پابرجاست و درست کردن ترشی های رنگارنگ هنوز هم برای برخی ها حس سفر به زمان قدیم و خانه مادربزرگ را می دهد.

ترشی بادمجان یکی از ترشی هایی ست که از قدیم در ایران محبوبیت داشته است و در خانه بیشتر افراد حداقل یک شیشه از این ترشی پیدا می گردد. بادمجان به علت خواص فراوانش به پادشاه سبزیجات معروف است و در تسکین درد، برطرف کم خونی و محافظت در برابر سرطان نقش دارد.

با درست کردن این ترشی می توانید برای مدت طولانی تری از خواص بادمجان بهره مند شوید. این ترشی به روش های مختلفی تهیه می گردد؛ در ادامه با هم ساده ترین روش تهیه این ترشی را یاد می گیریم.

طرز تهیه ترشی بادمجان

بعد از تهیه کردن مواد لازم برای ترشی بادمجان، وقت آن است که مراحل زیر را موبه مو اجرا کنید تا در نهایت به یک شیشه ترشی بی عیب ونقص برسید. اگر می خواهید مقدار ترشی را کم یا زیاد کنید، فقط کافی ست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. برای درست کردن این ترشی شما حدودا 30 دقیقه زمان احتیاج دارید، پس فورا دست به کار شوید.

  1. برای تهیه ترشی بادمجان ابتدا باید بادمجان ها را به مقدار دلخواه خرد کنید. توصیه می گردد که بادمجان ها را خیلی ریز خرد نکنید.
  2. بادمجان های خرد شده را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب جوش و نمک بریزید تا نیم پز شوند.
  3. بادمجان ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید تا خوب آبشان تخلیه گردد.
  4. سیرها را ابتدا پوست بکنید و سپس خرد کنید.
  5. در یک ظرف شیشه ای یک ردیف از بادمجان های پخته را بچینید و بعد سبزی معطر، فلفل، سیاه دانه، گلپر و سیر خرد شده را روی آن بریزید. سپس دوباره یک لایه بادمجان در ظرف قرار دهید و مواد دیگر را روی آن بریزید.
  6. بعد از پرکردن مواد در ظرف، سرکه را داخل ظرف بریزید تا خوب روی مواد را بپوشاند.
  7. در ظرف را محکم ببندید و یک هفته در جای خنک و بدون رطوبت به ترشی زمان دهید تا برسد.

طرز تهیه ترشی بادمجان لیته

اگر در پی تنوع ایجادکردن در ترشی بادمجان معمولی هستید، می توانید طرز تهیه ترشی بادمجان لیته را یاد بگیرید. در طرز تهیه ترشی بادمجان لیته برای بخشیدن طعمی بهتر به بادمجان، از سبزیجات دیگری هم استفاده می گردد.

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان لیته

  • 1 کیلوگرم بادمجان
  • 5 حبه سیر
  • 1 تا 2 پیمانه سرکه سفید
  • 2 عدد هویج
  • 2 عدد فلفل دلمه ای
  • 3 عدد فلفل تند
  • 1/2 قاشق چای خوری تخم گشنیز
  • 1/2 قاشق چای خوری گلپر و سیاه دانه
  • 1 قاشق چای خوری زردچوبه
  • 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 2 قاشق غذاخوری جعفری، نعناع و ترخون
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی لیته

مرحله اول: برای آغاز طرز تهیه ترشی بادمجان لیته ابتدا باید بادمجان ها را خوب بشویید و کلاهک آن ها را جدا کنید. سپس بادمجان ها را از وسط نصف و به صورت حلقه ای خرد کنید.

مرحله دوم: در این مرحله، آب و سرکه را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس بادمجان ها را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید بپزند.

مرحله سوم: در این قسمت از طرز تهیه ترشی بادمجان لیته، تا وقتی که بادمجان ها در حال پخت هستند باید بقیه مواد را آماده کنید. هویج و سیر را پوست و خرد کنید. سپس هسته ها و کلاهک فلفل دلمه ای و فلفل سبز را جدا کنید.

مرحله چهارم: تمامی مواد را داخل مخلوط کن بریزید تا خوب ریز و پوره شوند. می توانید روی تخته آشپزخانه هم مواد را با چاقو، ریز خرد کنید.

مرحله پنجم: وقتی بادمجان ها نیم پز شدند، 3 قاشق غذاخوری از مواد مخلوط شده را به همراه زردچوبه به بادمجان اضافه کنید. سپس اجازه دهید آب بادمجان کاملا تبخیر گردد.

مرحله ششم: بادمجان های پخته شده را داخل مخلوط کن یا خردکن بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد به صورت پوره دربیاید.

مرحله هفتم: تخم گشنیز را همراه فلفل سیاه، سبزی های خشک شده و سیاه دانه، داخل ترشی بریزید و سپس بقیه مواد مخلوط شده را به آن اضافه کنید. در نهایت نمک و سرکه را در چند مرحله به ترشی اضافه کنید.

مرحله هشتم: برای طعم دارشدن تمام مواد، ترشی را خوب هم بزنید تا طعم سرکه کاملا درون مواد پخش گردد. حالا که طرز تهیه ترشی بادمجان لیته را یاد گرفتید، کافی ست ترشی را داخل شیشه بریزید و در جای خنک قرار دهید. برای این که ترشی جا بیفتد و طعم بهتری بگیرد، بهتر است آن را بعد از یک هفته مصرف کنید.

ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر با ظاهر زیبایش می تواند در تمام فصول سال، جای خود را در میز غذای شما داشته باشد. ترشی بادمجان شکم پر انواع مختلفی دارد و در شهرهای مختلف با مواد متفاوتی درست می گردد. با مقدار موادی که در این دستور آمده است، شما می توانید یک شیشه ترشی بادمجان شکم پر درست کنید.

مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر

  • 250 گرم سیر
  • 200 گرم هویج
  • 50 گرم فلفل سبز
  • سرکه به مقدار لازم
  • 50 گرم گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز
  • 400 گرم سبزی ترشی
  • 1 کیلوگرم بادمجان قلمی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر، ابتدا باید مواد لازم برای پرکردن شکم بادمجان را آماده کنید. هویج ها را بشویید و پوست بکنید. آن ها را به صورت نگینی خرد کنید و در کاسه ای بزرگ بریزید.

سپس ترکیبی مساوی از سبزی های معطر مانند نعناع، ترخون، مرزه و پیازچه را پاک کنید و بشویید. سبزی ها را به صورت ریزریز خرد و به هویج اضافه کنید. می توانید از سبزی خشک هم در تهیه ترشی بادمجان شکم پر بهره ببرید. ادویه ترشی بادمجان شکم پر را داخل مواد بریزید و خوب هم بزنید.

سیر را پوست بکنید، بشویید و خرد کنید. فلفل سبز را هم خرد و به مواد قبلی اضافه کنید. بادمجان های قلمی را بشویید و بگذارید خشک شوند. کلاهک بادمجان ها را جدا و با چاقو یک برش عمودی روی بادمجان ایجاد کنید.

شکم بادمجان را به مقدار ای که متلاشی نگردد، باز کنید. بادمجان ها را در قابلمه ای بچینید و درون قابلمه سرکه بریزید. بگذارید بادمجان ها 5 الی 7 دقیقه در سرکه با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.

بعد از گذشت این مدت، بادمجان ها را از سرکه بیرون بیاورید و در صافی قرار دهید. وقتی بادمجان ها خنک شدند، داخل آن ها را با مواد ترشی پر کنید و مرتب در ظرف بچینید. داخل ظرفی که بادمجان ها را قرار داده اید، سرکه بریزید تا سطح آن را بپوشاند. در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد ترشی بادمجان شکم پر نگردد. ترشی را به مدت 10 الی 12 روز در جای خشک و خنک قرار دهید تا جا بیفتد. سپس نوش جان کنید.

نکات مهم در تهیه ترشی بادمجان

  • اگر چند روز بعد از درست کردن ترشی، مقدار سرکه داخل ظرف کم شد، دوباره به آن سرکه اضافه کنید.
  • در تهیه ترشی بادمجان شکم پر از بادمجان های قلمی و کوچک بهره ببرید. این بادمجان ها تخم ندارند و ترشی را خوشمزه تر می نمایند.
  • اگر در طرز تهیه ترشی بادمجان لیته از هویج استفاده می کنید، آماده شدن ترشی دوهفته طول می کشد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، در هنگام شستن مواد حتما دقت کنید که آب اضافی آن ها به طور کامل خارج گردد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، می توانید کمی گلپر به آن اضافه کنید.
  • زیاد پختن بادمجان باعث لیزشدن ترشی می گردد.
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه انواع ترشی بادمجان همراه 6 نکته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع ترشی بادمجان همراه 6 نکته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید