معرفی انواع ادویه جات جایگزین نمک [16 مورد]
به گزارش وبلاگ ماشا، ادویه جات جایگزین نمک را می شناسید؟ احتمالا برای شما پیش آمده است که در یک مهمانی شرکت کنید و بعضی غذاها بی نمک باشند یا از نمک خیلی کمی در پخت آن ها استفاده شده باشد. در این مواقع همه چیز را از چشم میزبان می بینید و احتمالا فکر می کنید آشپز خوبی نیست.
![معرفی انواع ادویه جات جایگزین نمک [16 مورد] معرفی انواع ادویه جات جایگزین نمک [16 مورد]](https://msha.quiz1.ir/upload/2025/02/10/476e519ff0ad0d55-8156c3f5e83d76ac-77cfdbb9e4.jpg)
مصرف زیاد نمک برای افرادی که دچار بیماری های خاصی مثل فشار خون بالا هستند بسیار مضر است و باید حتی در مهمانی هم از مصرف نمک خودداری نمایند. در این مواقع است که به سرعت باید ادویه جات جایگزین نمک را پیدا نمایند.
کاهش مصرف نمک به معنای طعم بد غذا نیست و گاهی اوقات ما این تصور را داریم که اگر غذا خوش نمک باشد یعنی خوشمزه است؛ این تصور غلطی ست و حتی انسان های سالم هم باید از مصرف نمک زیاد خودداری نمایند. به همین منظور در ادامه این مطلب از مجله وبلاگ ماشا در پی ادویه جات جایگزین نمک رفته و لیستی از گزینه ها را برای طعم دادن به غذا بدون استفاده از نمک جمع آوری نموده ایم؛ پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
گیاهان جایگزین نمک
نمک یکی از رایج ترین ادویه هاست. استفاده از نمک در حد اعتدال معمولا نگران نماینده نیست. افزودن کمی نمک راهی آسان و سریع برای طعم دادن به غذاست؛ اما مصرف بیش از حد آن باعث مسائل فشار خون و دیگر مسائل سلامتی خواهد شد.
به عنوان کسی که به آشپزی علاقه مند است و از تست کردن غذاها و تکنیک های تازه لذت می برد، وقت آن رسیده است که وعده های غذایی خود را با چاشنی ها و ادویه هایی به جز نمک طعم دار کنید و ادویه جات جایگزین نمک را بشناسید.
ادویه جات جایگزین نمک نه تنها طعم بیشتری به وعده های غذایی شما می بخشند، بلکه فواید سلامتی فوق العاده ای دارند. در بخش بعدی 16 جایگزین نمک آورده شده است که می توانید آن ها را در غذاهایتان امتحان کنید و از نتیجه شگفت انگیزی که به جای می گذارند، لذت ببرید.
سیر
احتمالا با طعم فوق العاده و تاثیرگذارش آشنایید. سیر یک ادویه تند است که طعم را بدون افزایش میزان سدیم بهبود می بخشد. برای دستور پخت سس گوجه فرنگی و سس مارینا می توانید نمک را کاهش دهید و میزان سیر را دوبرابر کنید. علاوه بر این، در سوپ و غذاهای سرخ کردنی به جای نمک از سیر یا پودر سیر می توانید استفاده کنید.
آب یا پوست لیمو
مرکبات، به ویژه آب و پوست لیمو، جایگزین بسیار خوبی برای نمک در بعضی دستورالعمل ها هستند. آب لیمو به عنوان یک منبع اسیدی، مانند نمک عمل می نماید و طعم غذا را تغییر می دهد. همان طور که لیمو سنگی و پوستش طعم قوی تری دارند و می توان در پخت وپز از آن ها استفاده کرد، آب و پوست لیمو ترش و پرتقال هم این اثرات را دارند. از مرکبات می توان برای سبزیجات پخته، انواع سس سالاد و مزه دارکردن گوشت و ماهی به جای نمک استفاده کرد.
فلفل سیاه
نمک و فلفل، دوگانه آشپزی کلاسیک هستند و تقریبا در تمام غذاها استفاده می شوند. اگر در پی ادویه جات جایگزین نمک هستید، به سادگی سراغ فلفل سیاه بروید. فلفل سیاه چاشنی بسیار عالی برای غذاهایی مثل سوپ، کباب، پاستا و سایر غذاهای خوش طعم است. علاوه بر این، مصرف فلفل سیاه در پخت وپز، التهاب مرتبط با بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد.
شوید
طعم تازه شوید، همراه با کرفس و رازیانه، آن را به جایگزین خوش طعمی برای نمک تبدیل می نماید. در غذاهایی مثل ماهی، سیب زمینی و خیار به جای نمک از شوید تازه و خوش عطر استفاده کنید. می توانید آن را روی ماهی بپاشید یا به عنوان چاشنی روی سالاد بریزید.
پیاز خشک یا پودر پیاز
مثل سیر، پیاز طعم شگفت انگیزی به هر غذایی می بخشد. پیاز خشک شده یا پودر پیاز، طعم قوی تری نسبت به پیاز تازه دارد و می توان آن را با کمی نمک در سیب زمینی سرخ نموده، سوپ و خورش جایگزین کرد. اضافه کردن پودر پیاز، طعمی شیرین به غذا می بخشد.
مخمر خوراکی یا تغذیه ای
این چاشنی، مخمر غیر فعال شده ای است که به صورت پودر فروخته می گردد. این ماده به خاطر طعم پنیری و خوشمزه اش معروف است. با ذرت بوداده، پاستا و غلات به خوبی عمل می نماید. با وجود این که طعم پنیری دارد، اما از نوع لبنیات نیست.
استفاده از مخمر خوراکی به جای نمک، فوایدی برای سلامتی بدن به همراه دارد. فیبر موجود در مخمر خوراکی به کاهش کلسترول یاری می نماید و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. همین دلایل باعث می گردد مخمر خوراکی از برترین ادویه جات جایگزین نمک باشد.
سرکه بالزامیک
طعم سرکه بالزامیک، تند و ترش همراه با کمی شیرینی است. استفاده از سرکه بالزامیک در پخت وپز به غذا طعم طبیعی می دهد و احتیاج به استفاده از نمک را کم می نماید. استفاده از سرکه بالزامیک در غذا را نباید فراموش کنید.
روغن ترافل
روغن ترافل از قارچی به همین نام گرفته می گردد که در ایران به آن قارچ دنبلان یا قارچ کوهی می گویند. این روغن به احتمال زیاد در ایران پیدا نمی گردد؛ ولی برای آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک این مورد را به شما معرفی کردیم. این روغن آن قدر طعم قوی دارد که می توان به جای نمک از آن استفاده کرد. بعلاوه به دلیل طعم قوی و خاکی مانندی که دارد، در سراسر دنیا ستایش می گردد.
رزماری
اضافه کردن رزماری خشک یا تازه به انواع غذاها مثل سوپ، خورش، کباب، سبزیجات برشته، سس و نان، احتیاج شما به استفاده از نمک را از بین می برد.
زنجبیل
زنجبیل با طعم تند و شیرینی که دارد می تواند یکی از ادویه جات جایگزین نمک باشد. شما می توانید زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را با سیب زمینی سرخ نموده، سس، نوشیدنی و سوپ مخلوط کنید و از طعم دلنشین آن به جای نمک لذت ببرید.
آمینو نارگیل
یکی دیگر از محصولاتی که در ایران یافت نمی گردد و ما در راستای آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک به شما معرفی می کنیم، آمینو نارگیل است که از ترکیب نمک نارگیل و نمک دریایی ساخته می گردد. طعم آن شبیه سس سویاست؛ اما میزان سدیم آن بسیار کمتر است. این ویژگی های عالی آن را به یک جایگزین عالی تر برای سس سویا و نمک در سرخ کردنی ها، غذاهای برنجی و سس ها تبدیل نموده است.
تخم گشنیز
گشنیز طعمی گرم و لیمویی دارد و اغلب به صورت آسیاب شده یا کامل به سوپ و انواع غذاهای دیگر اضافه می نمایند.
فلفل قرمز
برای تهیه یک غذای تند و خوشمزه، دانه های فلفل قرمز را جایگزین نمک کنید. این چاشنی قوی از فلفل تند خشک درست می گردد. طعم آن در سوپ، سس، پیتزا و پاستا بسیار دلپذیر است.
سرکه سیب
سرکه سیب ترش و شیرین از دیگر ادویه جات جایگزین نمک است که همه کاره به شمار میرود. مطالعات نشان می دهد سرکه سیب کلسترول را کاهش می دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود می بخشد.
دارچین
دارچین یکی از رایج ترین ادویه ها در پخت وپز است که می تواند جایگزین نمک گردد. این ادویه طبع گرمی دارد و به غذا طعم شیرین و فلفلی می بخشد. برای کباب، مرغ و بوقلمون از آن می توان استفاده کرد.
ترخون جایگزین نمک
ترخون با طعم نسبتا شیرین و تلخی که دارد یک ادویه خوشمزه به شمار میرود. برای درست کردن سالاد مرغ یا روی نیمرو، به جای نمک کمی ترخون خشک اضافه کنید. بعلاوه روی مرغ، ماهی و سبزیجات می توانید این چاشنی را بپاشید.
سخن پایانی
آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک شما را به یک آشپز ماهر تبدیل می نماید که حتی بدون نمک هم می تواند غذایی خوش طعم و دلپذیر درست کند. بسیاری از مردم بیش از حد نمک را به غذاهای خود اضافه می نمایند و حتی بعضی میوه ها را بدون نمک نمی خورند. متخصصان همواره توصیه می نمایند افرادی که فشار خون بالا دارند یا سایر مریضی ها سلامتی آن ها را تهدید می نماید باید مصرف نمک را کم نمایند.
آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک به شما این امکان را می دهد در کنار طعم خوب غذا از سلامتی خودتان محفاظت کنید و از چاشنی هایی که فوایدی برای سلامتی دارند استفاده کنید. شما چه چاشنی دیگری را برای جایگزینی نمک می شناسید؟ آیا تا به امروز از این ادویه جات به جای نمک استفاده نموده اید؟ چقدر با بیماری هایی که در نتیجه استفاده بی رویه از نمک به وجود می آیند آشنا هستید؟ نظرات خود را با وبلاگ ماشا در پایین همین مقاله به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت